Ceëer rust in jouw keuken

Ceëer rust in jouw keuken

De keuken is een plek waar je dagelijks bent. Wel zo fijn als het geen rommeltje is. Zodra het rustig is in je keuken is het ook rustig in je hoofd. Wij geven je vier tips om kalmte in jouw keuken te krijgen.

Kies voor kleur

​Kleur kan zo veel doen voor een ruimte. Voor een rustige keuken kies je voor lichte tinten. Wit bijvoorbeeld: altijd veilig. Te saai voor jou? Geel, grijs of groen zijn ook een goede optie. Kies dan wel voor de lichtste kleur. Zorg daarnaast voor eenheid in je keuken: geen verschillende kleuren kastjes, bijvoorbeeld.

Opgeruimd staat netjes

​Door je keuken opgeruimd te houden creëer je orde en rust. Deel de ruimte zo efficiënt mogelijk in, waardoor er niks hoeft rond te slingeren. Dit zorgt er ook voor dat je keuken er ruimer uit ziet. Gebruik je keukenkastjes om pannen en apparaten in op te bergen, zodat het aanrechtblad en fornuis lekker leeg zijn. Je kunt dan elke dag binnen no-time beginnen met koken.

Kies voor natuurlijke elementen

​Geniet jij ook zo van de natuur? Door natuurlijke elementen toe te voegen in je keuken, heb je een beetje natuur in huis. Koop een paar leuke plantjes en voeg groen toe in je keuken. Of ga op zoek naar andere natuurlijke accessoires, zoals dennenappels of kastanjes. Groen doet goed!

Houd je keukenkasten dicht

​Door het plaatsen van dichte keukenkasten zorg je voor een opgeruimde leefomgeving in de keuken. Open kasten zorgen voor een rommelige aanblik. Daarbij moet je een stuk vaker in de weer met je stofdoek. Vervang de open schappen door een dichte keukenkast of laat bijvoorbeeld glazen deurtjes voor de open keukenkasten plaatsen. Dit zorgt meteen voor een klassieke uitstraling.

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken