Creatief met keukentegels: wat zijn de mogelijkheden?

Creatief met keukentegels: wat zijn de mogelijkheden?

Keukentegels zijn niet alleen praktisch als spatwand. Je kunt ze ook heel goed bij je interieur betrekken en zo je keuken opleuken! Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Wij zetten er een aantal voor je op een rij!

De betonlook

Heb jij een industriële keuken?Dan zijn grove keukentegels met betonlook misschien iets voor jou. Je keuken krijgt hierdoor een stoere en robuuste uitstraling. Nog een voordeel: grotere tegels zijn makkelijker schoon te houden, omdat viezigheid niet zo snel tussen de voegen komt te zitten.

Vissengraat

Een vorm van tegels leggen is het vissengraatmotief. Bij deze klassieke vorm van tegelen worden de tegels in schuine lijnen gelegd, hierdoor oogt jouw keuken een stuk ruimer. Ook in vissengraat tegels heb je nog verschillende soorten en maten. Een dunne tegel, de klassieke vorm, straalt luxe uit en een bredere tegel geeft een moderne twist aan het motief.

Het metro-effect

Een trend die je nu weer terugziet komen zijn de metrotegels. Dit zijn langwerpige, vaak witte, tegels. Deze facerand van deze tegel is anders dan die van andere tegels, omdat ze zo zijn ontworpen dat de rand van de tegel het licht weerkaatst in metrostations.

Zeshoekig

Tegels zijn meestal vierkant, maar de zeshoek is een stuk speelser! Maak alleen een spatwand of trek hem door in de hele keuken. Tip: heb je een lichte keuken? Probeer dan bijvoorbeeld een kleurtje voor de afwisseling.

 

Eenheid

Even helemaal wat anders? Dan kun je ook de keukentegels doortrekken naar de rest van de eet-of woonkamermuur. Zo creëer je een eenheid. In plaats van de muur kun je ook de keukenvloer meenemen. Het is dan wel verstandig om een rustige tegel uit te kiezen, het kan anders overweldigend overkomen.

Tegeltjes wijsheid

Je kan een tegel ook prima als accessoire in de keuken gebruiken. Personaliseer de tegel met een foto of een quote en geef hem een mooi plekje in de keuken!

Ga jij voor keukentegels? Kom even langs en laat je adviseren in onze showroom!

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken