De juiste oven kiezen: zo doe je dat!

De juiste oven kiezen: zo doe je dat!

Huisgemaakte lasagne, gegratineerde groente of een smakelijke ovenschotel? Als liefhebber van ovengerechten is een oven onmisbaar in jouw keuken. Máár hoe kies je de juiste oven uit?

Soorten ovens

Er zijn talloze soorten ovens. Het hangt af van jouw eisen en wensen welke oven het beste bij jou past. We zetten verschillende types voor je op een rij:

1. Conventionele oven

De verwarming van een conventionele oven gaat via de boven- en onderwand. Dit kun je vaak apart van elkaar instellen. Stel: je wilt alleen de bodem van je pizza afbakken, dan kun je kiezen voor alleen de bovenkant.

2. Gasoven

Een gasoven heeft dezelfde functionaliteiten als een conventionele oven. Het verschil is dat een gasoven gebruikt maakt van gas als energiebron. De temperaturen kunnen in standen gezet worden van 140°C tot 280°C.

3. Heteluchtoven

Een heteluchtoven laat hete lucht door een ventilator door de oven circuleren. Zo hoef je niet per se de bakplaat in het midden van de oven te plaatsen.

4. Magnetronoven

Ook wel een combimagnetron genoemd. Het is een magnetron die ook een ovenfunctie beschikt. Vaak gebruikt in huishoudens die niet veel ruimte hebben voor een oven en/of magnetron.

5. Stoomoven

Met waterdamp je voedsel verhitten? Dat kan met een stoomoven. In deze oven blijft smaak en voedingsstoffen beter bewaard dan in een andere type oven.

6. Zelfreinigende oven

Nooit meer eindeloos boenen! Zelfreinigende ovens zijn uitgerust met pyrolyse. Na het gebruik kan de oven wel 500°C worden zodat al het overgebleven voedselresten vergaan in as. Een vochtige doek erover heen en de oven is schoon.

7. Inbouwoven

Wil jij jouw oven matchen met jouw keuken, kies dan voor een inbouwoven. Hier wordt vaak voor gekozen bij een nieuwe keuken, zodat er gelijk rekening gehouden kan worden met de maten. Een inbouwoven kan tevens diverse functionaliteiten bevatten, zoals bijvoorbeeld een stoomfunctie.

De juiste oven

Om de juiste oven te kiezen in jouw situatie is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je hebt. Daarna kijk je naar de functies die jij nodig hebt. Elke oven heeft zijn eigen voordelen. Weet je niet welke oven bij jou past? Bob helpt je graag bij het uitzoeken van een goede oven!

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken