De perfecte achterwand voor jouw keuken

De perfecte achterwand voor jouw keuken

De keuken is uitgezocht, maar wat doe je dan precies met die achterwand? Kies je voor tegels, glas of kunststof? Om de juiste keuze te kunnen maken dien je te kijken naar de functie van jouw achterwand: is dit voor de sier of heeft het juist een zeer praktische insteek? Wij zetten verschillende opties voor je op een rij én vertellen je onze favoriet!

Tegelwand

Deze achterwand kennen wij allemaal: de tegelwand. Je ziet deze variant vaak terug in een landelijke keukenstijl. Je vindt ze in alle soorten en maten: van keramische tot mozaïek tegels. Momenteel zien we vaak de metrotegel voorbijkomen. De langwerpige tegelsoort heeft zijn naam te danken aan het gebruik in metrostations. Je kunt er voor kiezen om de gehele wand te betegelen of slechts een strook. Voor een strakke uitstraling kies je één kleur en één soort tegel. Voor een speelse uitstraling kun je kleuren en vormen combineren. Voordeel van de tegelwand is de prachtige uitstraling. Een groot nadeel van een tegenwand is het vuil dat zichtbaar is op de voegen. Dit is vaak lastig te reinigen. Heb je bijvoorbeeld een kookeiland? Dan zou een tegelwand goed kunnen, immers: de tegelwand wordt dan niet gebruikt als spatwand.

achterwand

Kunststof achterwand

​Ga je liever voor praktisch? Kies dat voor een kunststof wand. Een achterwand van kunststof brengt vele voordelen met zich mee, maar het grootste voordeel is toch wel het feit dat deze achterwand erg eenvoudig te reinigen is. De plaat bestaat namelijk uit één groot stuk, waardoor je geen randen of voegen hebt. Extra voordeel: kunststof is duurzaam materiaal en raakt niet snel beschadigd. Het feit dat deze in alle kleuren leverbaar is (ja, ook in oceaanblauw of kanariegeel), maakt deze achterwand toch écht tot onze absolute favoriet!

achterwand

Glas

De glazen achterwand: uitermate geschikt voor moderne, hoogglans keukens. Met een glazen achterwand geef je jouw moderne keuken een extra gave uitstraling. Maar dat niet alleen: deze achterwand is, net zoals de kunststof achterwand, eenvoudig schoon te maken. Klein nadeel: deze achterwand is van alle opties het meest gevoelig voor beschadigingen.

achterwand

Op zoek naar de perfecte achterwand voor jouw (nieuwe) keuken? Wij realiseren moeiteloos een design op maat. Kom langs in onze showroom!

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken