Een duurzame keuken? Zo realiseer je het!

Een duurzame keuken? Zo realiseer je het!

Het gebruik van duurzame materialen. Het wordt steeds belangrijker! Misschien ben je zelf ook bezig om je leven zo duurzaam mogelijk in te richten. Zonnepanelen liggen op het dak en het afval wordt netjes gescheiden. Maar.., hoe duurzaam is jouw keuken? Zo realiseer je het!

Duurzame keuken van FSC-hout

Wil jij duurzame materialen gebruiken in jouw keuken? Kies dan voor FSC-hout! FSC staat voor Forest Stewardship Council. Deze organisatie zet zich in voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Het hout wordt gebruikt voor kasten, deuren en werkbladen. Door gebruik te maken van FSC-hout ben jij verzekerd van een ‘groene’ keuken.

Kook duurzaam

Elektrisch koken heeft de toekomst: inductie is het minst belastend voor het milieu. Kies daarom voor koken op een inductiekookplaat. Dit levert meer op dan koken op gas. Bij koken op inductie verlies je aanzienlijk minder warmte dan bij gas. Daarbij kun je ook kiezen voor groene stroom. Groene stroom wordt namelijk opgewekt uit duurzame energiebronnen. Bovendien zijn je maaltijden sneller klaar en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

showroom bob keukenbouwer
Kook duurzaam met inductie!

Apparaten met een A+++ label

Naast duurzame materialen, zijn er ook duurzame apparaten. Aan alle apparaten hangt tegenwoordig een energielabel. De labels lopen van A+++ t/m G. Hierbij is A+++ het meest duurzaam. Hoe minder energie het verbruikt, hoe duurzamer het apparaat. Let bij de aankoop van een nieuwe afwasmachine, koelkast of combi-oven dus op het label. Wil je nog duurzamer worden? Kies dan bijvoorbeeld voor een intelligente koelkast! Lees hier meer over de nieuwste technische snufjes voor in jouw keuken.

Duurzame gadget: de Quooker

De Quooker. Ken jij ‘m al? Het is een speciale kraan die aangesloten zit op een reservoir. Zo krijg jij binnen no-time kokend water! Maar dat is niet het enige. Naast snel, is hij ook duurzaam. Waarom? Je gebruikt precies de hoeveelheid water die jij nodig hebt.

Bob keukenbouwer
De Quooker

Duurzame materialen in jouw keuken?

Wil jij ook duurzame materialen gebruiken in jouw keuken? Wij adviseren je graag over alle mogelijkheden. Benieuwd? Kom langs of neem contact met ons op!

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken