Een kookeiland: wat zijn de voor- en nadelen?

Een kookeiland: wat zijn de voor- en nadelen?

Kookeilanden zijn er in allerlei soorten en maten: een vrijstaand kookeiland, een schiereiland of een spoeleiland. Past een kookeiland bij jou? Wij helpen je verder door de voor-en nadelen op een rij te zetten.

De pluspunten van een kookeiland

In veel keukens zie je hem terug: het kookeiland. De voordelen staan hier voor jou op een rij.

  • Meer werkruimte

Staat je keuken vol met keukenapparatuur en kan je wel wat extra opbergruimte gebruiken? Een kookeiland biedt dan de ideale oplossing. Je voegt daarmee een stuk extra werkruimte toe. Zeker makkelijk als je met meerdere mensen aan het koken bent.

  • Extra opbergruimte

Door de extra keukenkastjes in het keukeneiland creëer je zeeën van ruimte. Hier kun je bijvoorbeeld je pannen, borden of andere kookgerei in opbergen.

  • Ontmoetingsplek

De keuken wordt door een keukeneiland een extra leefruimte. Een kookeiland zorgt voor een open verbinding tussen de eet- of woonkamer. Terwijl jij staat te kokerellenkun je ondertussen in contact blijven met je gezin of gasten.

  • Eyecatcher

We kunnen er niet om heen: een kookeiland is ook een echte eyecatcher. Het eiland zorgt voor een hele andere uitstraling en sfeer.  Een keukeneiland is helemaal naar smaak aan te passen, hierdoor past hij bij iedere woonstijl.

Zijn er ook nog nadelen?

Kies je voor een kookeiland dat is het belangrijk om enkele punten voor ogen te houden.

  • Ruimte

Een keukeneiland neemt heel wat ruimte in. Het is verstandig om rondom het kookeiland een meter open te laten. Dit zorgt ervoor dat al je kastjes en lades nog gemakkelijk open kunnen. Check dus van tevoren of een eiland bij jouw woning past.

  • Open

Laat jij wel eens vaat staan op het aanrecht? Bij een keukeneiland is dit extra zichtbaar, omdat ze meestal open zijn. Dit betekent dat je leuke accessoires, maar ook je rommel meer opvalt.

  • Leidingen

Bij een nieuwbouwhuis is dit vaak geen probleem, maar ga je jouw huidige keuken verbouwen dan moet je ermee rekening houden dat leidingen voor het fornuis of de gootsteen op de juiste plek liggen. Dit geldt vooral als je het fornuis of spoelgedeelte in het kookeiland wil impregneren.

Twijfel jij nog of ben je al om? Kom dan even langs in onze showroom, de koffie staat klaar!

 

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken