[Inspiratie & tips] Industriële keuken

[Inspiratie & tips] Industriële keuken

Hou jij van stoer, maar toch netjes. Strak, maar toch warm? Dan is een industriële keuken iets voor jou! Kijk mee naar de stoere industriële keukens en wie weet heb jij binnen de kortste keren ook zo’n prachtige, industriële keuken in jouw huis.

Kenmerken industriële keuken

Een industriële keuken is vaak een ruime keuken met grove, robuuste en stoere materialen, zoals hout, steen, metaal, beton, glas en roestvrijstaal. Naast het gebruik van ruwe materialen kenmerken industriële keukens zich ook door de aanwezigheid van buizen en leidingen. Het leuke aan een industriële keuken is dat iedere keuken uniek is, omdat het gebruik van natuurlijke materialen maakt dat er geen één keuken gelijk is. Een keuken in industriële stijl herken je vaak door de kleuren zwart, wit- en grijstinten en de subtiele glans van metaal en goud.

Een ander kenmerk zijn de lampen. Deze kenmerken zich door hun stoere uitvoering en zijn vaak gemaakt van echte gebruiksvoorwerpen bijvoorbeeld van kettingen of van oud metaal. De meest populaire variant is de industriële lamp met een grote, metalen kap. Maar er zijn nog veel meer soorten die jouw industriële keuken kan verlichten!

industriële keuken

Betonnen aanrechtblad

​In een industriële keuken is het aanrechtblad van beton gemaakt. Dit aanrechtblad kun je combineren met houten kastjes of een houten keukenvloer. Beton geeft je keuken een krachtige uitstraling en dat past perfect bij een industriële keuken.

Accessoires industriële keuken

​Wat voor stoere accessoires passen er in een industriële keuken? De industriële lampen, maar ook de hangrekjes die gemaakt zijn van oude leidingen passen ideaal in jouw industriële keuken. Zo creëer je meer dan genoeg ruimte om bijvoorbeeld je favoriete servies of je verzameling kookboeken kwijt te kunnen. De trend van 2018 is om in je keuken te “wonen”. Dit kan door gezellig te eten aan een kookeiland die gemaakt is van grof hout. Dit maakt jouw keuken tot een echte industriële droomkeuken!

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken