Inspiratieboost: de mooiste keukens met een kookeiland

Inspiratieboost: de mooiste keukens met een kookeiland

Een kookeiland is de droom van veel keukenkopers. En terecht! Een kookeiland is niet alleen een plek om paprika’s te snijden of om de afwas neer te leggen. Het functioneert tevens als tijdelijke werkplek, kookgedeelte of als (eet)tafel. Daarnaast ziet een kookeiland er exclusief uit. Het geeft je interieur een gouden randje. Modern of nostalgisch? Een kookeiland past in elk interieur! Kijk mee naar de keukeneilanden van je dromen.

kookeiland

1. Modulair

Kookeilanden zijn er in talloze soorten en maten. In deze modulaire keuken past een schiereiland (aan één zijde vastgemaakt aan de keuken) perfect in het geheel. Alles vormt hier een eenheid. Dit is de keuken van de toekomst. Het eiland geeft je veel werkruimte en is tevens een bar waar je heerlijk kunt zitten tijdens het koken of voor een goed glas wijn met vrienden. De lichte vloer is van hout, welke perfect past bij de witte tinten in de ruimte. Meer gave keukenideeën kun je hier vinden.

kookeiland

2. Mooi contrast

​Ook dit keukeneiland heeft de functie van een bar. Het donkere hout staat goed bij de lichte blauwe wanden. Een typische combinatie die echt werkt. De natuurlijke, maar strakke look van dit eiland past goed bij de sierlijke krukken. Het kookeiland biedt je het werkoppervlak waar je behoefte aan hebt. Benieuwd hoe een kookeiland in jouw keukeninterieur past? Ik werk met een 3D-design, zodat je jezelf in een mum van tijd in je nieuwe keuken waant!

kookeiland

3. Americana

​Dit is de landelijke stijl met een zuiderlijk tintje, welke wordt getypeerd door een prachtige lichtinval! In deze keuken ga je lekker zitten aan een tafel bij het raam en krijg je dat gevoel van een diner in de Verenigde Staten. Het keukeneiland bevat vele gaspitten, waardoor je gerechten snel klaar zijn. Er zit ook een oven in, zodat je de perfecte kerstkalkoen kunt braden. Heerlijk!

kookeiland

4. Licht hout

​Hier zien we een interieur dat veel lichte tinten bevat. Het kookeiland is hier tevens een eettafel, deze combinatie maakt het meubelstuk multifunctioneel en bespaart je veel ruimte. De betonkleur van het aanrechtblad matcht perfect met de vloer, die dezelfde licht kleur heeft.

kookeiland

5. Minimalistisch & functioneel

In dit interieur vormt het keukeneiland het centrum van de ruimte. Het eiland brengt vele praktische voordelen met zich mee, zoals een gave gootsteen en extra opslagruimte. Daarbij is het een ideale plek om bloemen en andere decoraties op te zetten. Achter het eiland zie je een strakke keuken, die in de wand weggewerkt is. Het kookeiland en de rest van de keuken zijn in dit interieur in perfecte harmonie. Een mooie balans is in deze keuken voelbaar!

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken