Landelijke keukens: inspiratie en tips

Landelijke keukens: inspiratie en tips

Is jouw stijl landelijk en natuurlijk? Is jouw huis gevuld met rustieke elementen zoals ruwhouten meubels, interessante accessoires en warme kleuren? Dan is een landelijke keuken ideaal voor jou!

Kenmerken landelijke keukens

​Een landelijke keuken is een vaak ruime keuken met een natuurlijke, robuuste uitstraling. Wat maakt nou dat een keuken een landelijke uitstraling heeft? Kenmerkend aan deze stijl is het gebruik van hout. De kastjes en lades zijn gemaakt van hout naar jouw keuze. Het werkblad is vaak van natuursteen en staat vol met gezellige accessoires. Een paar vintage potten en pannen, een mooie plant en grote houten snijplanken zijn items die perfecte passen binnen een landelijke sfeer. Qua vloer passen zowel houten planken als prachtig natuursteen. Door de combinatie van ruwe elementen en een nostalgische inrichting oogt deze keuken stoer maar toch warm. Een landelijke keuken kan ook modern overkomen, afhankelijk van de keuzes in uitvoering en afwerking.

Landelijke keuken combineren

Een landelijke keuken kun je ideaal aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. Met talloze keuzes in materiaal en uitvoering match je jouw keuken bij de stijl van jouw huis. Gesloten kastjes geven een nette look en zijn over het algemeen praktischer (immers niemand ziet wat zich achter deze kasten bevindt!). Met open kastjes laat je jouw keuken niet alleen ruimer lijken, je gunt anderen ook een blik op jouw prachtige servies of gave accessoires. De oven, de koelkast en het fornuis kunnen zowel modern strak als groot en robuust. Ook leuk: gebruik brede en ruwe houten planken voor flesjes olie, verse kruiden en andere keukenbenodigdheden. Hout met knoesten en nerven geeft je keuken nét dat beetje extra!

Kleuren

​Landelijke keukens hebben veel natuurlijke kleuren, zoals bruin, (gebroken) wit, zwart, grijs of blauwtinten. Maar ook tinten van rood, oranje of geel kunnen passen in een landelijke keuze. Combineer jouw smaak in een landelijke, gezellige keuken! Eigenlijk kun je eindeloos variëren. Inspiratie nodig? Ik help je graag op weg!

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken