Op en top gezellig met een woonkeuken

Op en top gezellig met een woonkeuken

Een keuken kun je op allerlei manieren indelen. Het is tegenwoordig niet alleen meer een plek om te koken. Het gaat om de totaalbeleving die zich in de keuken afspeelt. Stel je voor: je bent een heerlijke drie-gangen diner aan het voorbereiden en daar komt je zoon aan. “Mama, ik snap mijn rekenopdracht niet!” Ondertussen ben jij bang dat je overheerlijke biefstuk aan het verbranden is. Dit kun je combineren, een woonkeuken maakt het mogelijk. Wij vertellen hoe!

Waarom een woonkeuken?

​Een woonkeuken zorgt voor die totale beleving tussen koken en wonen. Het kan zelfs je hoogtepunt in huis zijn. Het is een plek waar je samen met je gezin, familie of vrienden bent, een plek waar de gezelligheid is. Maar hoe creëer je de warme en fijne sfeer van een woonkeuken? Lees gauw verder!

Verschillende stijlen

​Iedereen heeft zo zijn eigen smaak en stijl. Dat maakt het ook zo leuk om een woonkeuken in te richten. We zetten de drie meest voorkomende stijlen op een rijtje:

woonkeuken
Landelijke stijl: deze keukenstijl geeft een gevoel van warmte. Het is nostalgisch en heerlijk knus. Er worden natuurlijke materialen gebruik. Een keuken waarin geleefd wordt.

woonkeuken
Klassieke stijl: deze stijl wordt ook wel een stoer landelijke keuken genoemd. Deze stijl is op het moment erg populair. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout. Versieringen met hout en houten meubelen zijn in deze stijl een must.

woonkeuken
Moderne stijl: een moderne keuken heeft strakke lijnen en heeft geen overbodige versiersels. Een strakke belijning en tevens een gladde afwerking zorgt voor rust en symmetrie.

​Nu je de juiste stijl hebt is het ook belangrijk om te bedenken hoe je je woonkeuken wilt inrichten. Wij hebben hieronder twee voorbeelden hoe je van een keuken je eigen woonplekje maakt.

Kookeiland

Houd je van een open keuken? Dan is een kookeiland echt iets voor jou! Zo’n eiland geeft een luxe én ruime uitstraling. Het geeft net dat beetje extra. Een kookeiland staat vaak gericht naar de woonkamer. Vaak wordt de kookplaat in het eiland geïnstalleerd. Benieuwd welke kookplaat bij jou past, lees dan deze blog. Dit zorgt ervoor dat er richting de woonkamer gekookt wordt en dus de keuken én woonkamer in elkaar over lopen.

Bar in de woonkeuken

​Het wordt steeds vaker gedaan… een bar in je woonkeuken. Een gezellige en praktische toevoeging, al zeggen we het zelf. Een bar wordt ook wel gebruikt als tweede eettafel. Soms wordt zelfs de eettafel vervangen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van barkrukken aan jouw bar creëer je veel meer interactie met andere mensen. Tijdens het koken kun je heel gemakkelijk een praatje maken of je kind helpen met huiswerk!

​Ben jij al overtuigd om voor een woonkeuken te gaan? BOB Keukenbouwer helpt je om helemaal vanaf het begin tot het einde aan jouw wensen te voldoen!

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken