Opvallen? Ga voor een complementaire keuken!

Opvallen? Ga voor een complementaire keuken!

Je wilt een nieuwe keuken, maar je hebt nog niet exact voor ogen hoe je deze wilt indelen. Een keuken valt of staat met de juiste kleuren en indeling. Wat is jouw persoonlijke smaak en stijl? Houd je van opvallende elementen en felle kleuren? Dan is de complementaire keuken iets voor jou! Laat je inspireren…

Wat is een complementaire keuken?

​Een complementaire keuken bestaat uit verschillende en contrasterende kleuren. De bedoeling is een zo opvallend mogelijk effect te creëren. Dit gebeurt door de kleuren die op een kleurencirkel staan tegenover elkaar te zetten. Combineer felle kleuren met diverse kleurtinten voor een opvallend en complementair kleureneffect.

complementaire keuken

Het uitkiezen van complementaire kleuren

​Het draait allemaal om de kleurkeuze bij een complementaire keuken. Complementaire kleuren zijn rood, groen, geel, paars, blauw en oranje. Combineer deze kleuren met elkaar, dit zorgt voor een interessant contrast. Het is belangrijk dat de kleuren goed balanceren. Lichte tinten passen goed bij elkaar en gaan niet goed samen met een felle kleur. Speel met de felheid van jouw gekozen kleuren en ontdek zelf hoe het kleureffect ontstaat in jouw keuken.

Het creëren van een complementaire keuken

​Je hebt je kleuren uitgekozen en dan? Je kunt deze kleuren op allerlei manieren toepassen in je keuken. Dit kan door de kleuren te verwerken in je meubels of in het apparatuur. Een wandkast, je keukenkastjes of toch je aanrechtblad in een felle kleur. Het kan allemaal. Ben je toch niet helemaal enthousiast om complementaire kleuren in je meubels te verwerken? Kies dan voor apparatuur of accessoires in deze kleuren. Het merk Smeg biedt vele opties aan apparatuur die zorgen voor een speels en opvallend effect.

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken