Pimp je eigen snijplank

Pimp je eigen snijplank

Een snijplank alleen om groenten op te snijden? Echt niet! Wat dacht je van zo’n prachtig, robuust exemplaar als onderzetter voor je kruidenplantjes op je keuken? Of een kleurrijke uitvoering als borrelplank tijdens die borrel met vrienden! Ben je een echte creabea? Wij vertellen je hoe je jouw eigen snijplank pimpt!

Een klein detail

​Soms kan een klein detail een simpele snijplank al omtoveren tot een echt pronkstuk. Voor een stoere look kun je een (oude) leren riempje om het handvat heen wikkelen. Ook kun je een vlecht maken van een leren koord en deze door het gat van je snijplank doen. Daarnaast kun je met kliknagels de leren stukjes bevestigen. Zo kun je heel veel variëren!

snijplank

Een likje verf

​Tover je snijplank om tot een trendy en luxe borrelplank! Een likje verf over de plank doet al wonderen. Kijk wel even goed welke verf je moet gebruiken voor jouw borrelplank. Dit hangt af van het materiaal. Voor een gestreepte plank kun je het beste de gedeelten die je niet wilt verven afplakken met tape. Verf tweemaal de niet-bedekte stukken en laat dit goed drogen. Breng eventueel hierna nog wat lak aan voor een glanzende uitstraling.

snijplank

Pyrografie

​Ben je een echte kunstenaar en wil je graag een unieke snijplank? Kies dan voor pyrografie. Bij pyrografie brand je een tekening in hout met een speciale pen. Je vindt deze pen in bijvoorbeeld de Action al voor €3,95. Ook online en in bepaalde bouwwinkels kun je een brandpen vinden. Zoek eerst een patroon uit die je kunt printen op transferpapier. Met dit papier kun je teksten en afbeeldingen op materiaal bedrukken. Teken het patroon met potlood over. Haal vervolgens het papier weg en teken met een hete brandpen het patroon op de snijplank. Uit de losse hand kan natuurlijk ook. Zo geef je je snijplank een persoonlijke touch!

snijplank

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken