Trends in keukenkastjes

Trends in keukenkastjes

Keukenkastjes zijn natuurlijk ontzettend handig om alle keukenbenodigdheden in op te kunnen bergen. Met de vele keuzes in soorten, maten en materialen geef je jouw keuken de uitstraling die jij wilt. In deze blog: de trends in keukenkastjes op een rij!

Soorten keukenkastjes

​Er zijn meerdere soorten keukenkastjes. Naast de standaard kastjes zijn er ook ruimtebesparende varianten. Bijvoorbeeld de apothekerskast, waarmee je de planken naar buiten schuift en je overal eenvoudig bij kunt. In een carrouselkast (hoekkast) draaien de planken zodat geen enkel stukje ruimte nog onbenut blijft. Combineer en pas de keukenkastjes aan jouw wensen en stijl aan!

Industrieel


​Er zijn verschillende trends die zowel aan de moderne als de wat meer nostalgische of stoere kant te vinden zijn. Een stoere trend bijvoorbeeld is de industriële keuken. Industrieel is helemaal hip! Wat betekent deze trend voor de keukenkastjes? Kies voor materialen zoals RVS of hout gecombineerd met stoere kleuren. Denk aan wit, grijs, bruin en zwart. Maak het af met leuke details zoals handvatten van steen.

Landelijk

Een landelijke keuken is zowel stoer en natuurlijk als warm en licht. Ruwe materialen als hout en natuursteen worden gecombineerd met gezellige accessoires. Heel mooi bij een landelijke keuken zijn houten keukenkastjes, gecombineerd met een stenen werkblad. Kleuren in een landelijke keuken zijn natuurlijk, zoals gebroken wit, bruin, grijs en blauw- en groentinten. Meer over de landelijke keuken lees je hier!

Modern

​Kies jij liever voor een moderne en strakke look? Denk dan aan trends als keukenlades, met deze soepel schuivende lades kom je met gemak bij al je spullen. Greeploze kastjes geven een moderne look. Een andere trend is brede keukenkastjes. Dit geeft de keuken niet alleen meer opbergruimte, maar oogt ook ruim en strak. Daarnaast zie je moderne elementen zoals zwevende keukenkastjes ook steeds meer terug in de keukens van nu.

Het is natuurlijk de bedoeling dat je keuken jarenlang meegaat. Let daarom niet alleen op trends, maar kijk ook vooral naar wat je zelf mooi vindt. Ben je enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje in onze showroom om te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken