Verlichting in je keuken: ga voor functionaliteit en sfeer

Verlichting in je keuken: ga voor functionaliteit en sfeer

Verlichting is onmisbaar in de keuken. Het is natuurlijk handig voor tijdens het koken maar keukenverlichting creëert ook sfeer! Verschillende lampen hebben verschillende functies. Wil jij weten welke lamp je waar moet hangen? Lees dan snel verder.

Drie verlichtingsfuncties in je keuken

In je keuken maak je gebruik van verschillende lichtbronnen met ieder een eigen functie. We onderscheiden algemene verlichting, taakverlichting en sfeerverlichting. Algemene verlichting is de basisverlichting van je keuken. Deze bestaat uit één lichtpunt en hangt centraal in de ruimte. Met taakverlichting voorkom je vermoeide ogen en schaduwvorming op het werkblad. Tot slot heb je sfeerverlichting: door te kiezen voor dimbare verlichting, breng je op een simpele manier sfeer aan. Niet helemaal zeker over welke lamp waar moet hangen? Lees dan deze blog over hoe je een lichtplan maakt!

Welke lampen in je keuken?

Na het kiezen van de functie van verlichting is het nu tijd om de lampen te kiezen! Er zijn veel manieren om je keuken te verlichten. De keuze voor de soort lamp hangt af van de inrichting en stijl van jouw keuken, maar ook je persoonlijke smaak speelt een rol. Wij geven je een aantal mogelijkheden op een rijtje.

1. Spots

Een stijlvolle en zeer efficiënte manier van verlichten, zijn spots. Met spots belicht je gericht en ga je voor een subtiel effect. Erg handig voor boven het werkblad: de plek waar voldoende verlichting van groot belang is. Als je trouwens kiest voor de dimbare variant, kun je goed de sfeer bepalen. Tijdens het koken is feller licht prettig. Staat het eten lekker te pruttelen, dan dim je het licht voor een goed verlichte maar toch gezellige ruimte.

Keukenverlichting BOB 1
Mooie spots voor goed licht

2. Onder de kasten

Werkblad goed verlichten? Dat doe je met verlichting onder de keukenkasten. Gebruik bijvoorbeeld een ledstrip. Deze verlichting combineert functionaliteit met stijl. Bovendien is ledverlichting milieuvriendelijk. Het verbruikt weinig stroom en gaat lang mee.

3. Hanglampen

Met een hanglamp maak je een statement. Hij mag gezien worden! Hanglampen verlichten de hele ruimte, ideaal voor in de keuken. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van een simpel peertje tot aan kroonluchters. Alles is mogelijk. Zo vind je altijd een lamp die past bij de stijl in jouw keuken.

Keukenverlichting BOB 2
Ga voor een hanglamp als eyecatcher

Hulp nodig met keukenverlichting?

De verlichting afstemmen op jouw keuken én de juiste sfeer creëren kan lastig zijn. Ik help je graag! Neem contact op of kom gerust langs in de showroom.

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken