Welke afzuigkap past bij jouw keuken?

Welke afzuigkap past bij jouw keuken?

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent vaak gourmetten of uitgebreid koken! Op zo’n moment is de afzuigkap een belangrijk item voor in je keuken. Maar… welke past het beste bij jouw keuken? En welke soorten zijn er nu eigenlijk allemaal? Wij hebben er een paar op een rij gezet!

Wandschouw afzuigkap

De kap die aan de wand en het plafond hangt, wordt de wandschouw afzuigkap genoemd. Dit is de meest voorkomende afzuigkap. Een voordeel van deze soort afzuigkap is dat er verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn, waardoor de stijl van de keuken goed te bepalen is. Het nadeel is dat de afzuigkap veel ruimte in beslag neemt.

+ Verschillende soorten en maten verkrijgbaar
– Neemt veel ruimte in beslag

Ingebouwde afzuigkap

Het is ook mogelijk om de afzuigkap bij de keuken in te bouwen. Zo kun je de kap tussen twee keukenkastjes inzetten in dezelfde stijl. Ook kun je de kap afschermen met een kastdeur. Zodra je dit deurtje opendoet, gaat de afzuigkap aan. Het voordeel hiervan is dat je de afzuigkap niet ziet als je hem niet gebruikt. Het nadeel is dat je minder kastruimte hebt.

+ De afzuigkap is niet zichtbaar
– Er is minder kastruimte

Plafondunit

De plafondunit is een handige afzuigkap wanneer je een open keuken hebt. Deze kap is compleet weggewerkt in het plafond en geeft je goed zicht over de keuken. Het nadeel is dat er vaak een koof (plafondrand) moet worden gemaakt.

+ Geeft een goed zicht over de keuken
+ De afzuigkap is niet zichtbaar
– Vaak moet er een koof gemaakt worden

Vlakscherm afschuifkap

Een variatie op de ingebouwde afzuigkap is de vlakscherm afzuigkap. Ook deze kap bevindt zich tussen de keukenkastjes. Het enige wat je ziet zitten is het front. Wanneer je de afzuigkap wilt gebruiken, schuif je deze uit. Het verschil met een ingebouwde afzuigkap is dat je minder ruimte verliest.

+ Je verliest weinig ruimte
– Het front is zichtbaar

Onderbouw afzuigkap

De goedkoopste soort afzuigkap is de onderbouw afzuigkap. Deze bevestig je onder een keukenkastje. Hoewel het niet de meest stijlvolle optie is, is de kwaliteit van deze kappen vaak erg goed.

+ Goedkoop
+ Goede kwaliteit
– Niet meest stijlvolle optie

Downdraft

In tegenstelling tot alle vorige afzuigkappen, wordt er bij het downdraftsysteem van onderen gezogen. Je vindt deze kap vaak in of naast de kookplaat. Deze kap is ideaal voor een kookeiland en neemt erg weinig ruimte in. Wel loopt het systeem door een van de keukenkastjes, waardoor je ruimte moet opofferen.

+ De lucht wordt van onderen gezogen
+ Neemt weinig ruimte in
+ Geschikt voor een kookeiland
– Het systeem neemt veel ruimte in

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken