Wonen en koken in een ruimte

Wonen en koken in een ruimte

Een dinerparty voor je familie of vrienden? Of heerlijk samen met je gezin koken? Met een woonkeuken verlies je je gasten geen moment uit het oog. Wonen en koken in één ruimte, dat maakt het wel zo gezellig! Bob vertelt waarom hij een woonkeuken zo ideaal vindt.

Een woonkeuken

Een woonkeuken: je hebt ze in allerlei maten en vormen. Het bestaat in de meeste gevallen uit twee delen: een gedeelte wat bestaat uit een aantal kasten en eventueel energiezuinige (inbouw)apparatuur en het andere is een losstaand deel – zogezegd kookeiland – welke bestaat uit een werkblad en een gaskookplaat. Zo kun je kiezen voor een kookeiland mét bar. Zo creëer jij wonen en koken in één ruimte!

Totaalbeleving

Bob: “Wat ik zo fijn vind aan een woonkeuken? Dat het een plek is waar je met je gehele gezin samen bent, oftewel: een totaalbeleving. Het is een plek in huis waar je samenkomt uit het werk, gezamenlijk eet én ’s avonds nog even gezellig blijft kletsen. Gezin met kinderen? Let dan op dat jouw woonkeuken kidsproof is. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te kiezen voor vlekbestendige materialen. Houd ook rekening met bijvoorbeeld stopcontacten.”

Wonen en koken in één ruimte

“Ik heb twee favoriete woonkeukens. Namelijk de landelijke woonkeuken en een woonkeuken met bar. Bij een landelijke woonkeuken wordt het eiland in het midden ook gebruikt als eettafel. Dit maakt het wel zo gezellig. Is er geen ruimte voor een eiland? Je kunt prima het kookgedeelte combineren met een bar. Dit maakt jouw woonkeuken compacter.”

Tip van Bob

“Wonen en koken in één ruimte zorgt ervoor dat jouw woonkeuken een open gedeelte is. Vaak is dit ook een grote plek in het huis. Zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt in je styling. Dat jouw woonkeuken perfect matcht met de rest van het huis!”

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken