Zat van je keukenkastjes? Verf ze!

Zat van je keukenkastjes? Verf ze!

Elke keer kijk je je keuken in en denkt: “die keukenkastjes ben ik écht zat!” Tijd voor een nieuwe keuken. Niet iedereen heeft zomaar het geld om een nieuwe keuken aan te schaffen. Dit hoeft ook niet per se, door simpelweg je keukenkastjes te verven. Geef ze een nieuwe look & feel met een likje verf! Wij helpen je graag op weg met deze stappen.

Stap 1: Reinig de muren


​Het is belangrijk om alle keukenmuren en andere oppervlakken goed te reinigen. Deze zijn na een verloop van tijd erg vet geworden. Door ze grondig te reinigen, blijft de verf veel beter zitten. Gebruik bij voorkeur een ontvetter of een sterk reinigingsmiddel. Spoel alle overblijfselen weg met warm water en laat de ondergrond goed opdrogen.

Stap 2: Verfklaar maken


​Om te beginnen is het belangrijk dat je keuken helemaal verfklaar is. Dat doen we met: afplakken! Alle randen van de tegels, apparaten, werkplekken en ander houtwerk plak je af met tape. Dit zorgt voor een stevige en strakke rand bij het oppervlak wat je gaat verven. Wil je geen druppels op de vloer? Bedek dan de vloer met een plastic zeil.

Stap 3: Het plafond


​Tip of the day: het is slim om eerst met het plafond te starten. Dan voorkom je dat er verfdruppels op je andere geverfde vlakken vallen. Houd er rekening mee dat je voor het plafond en de muren keukenverf gebruikt. Dit is betrouwbaar en kan gemakkelijk schoongeveegd worden. Gebruik te allen tijde een roller voor het plafond en een kwast voor kleine oppervlakten en hoekjes.

Tip 4: De keukenkastjes


​Bij stap 1 werd er gezegd dat alle onderdelen goed gereinigd moeten worden, dit geldt ook voor de keukenkastjes. Om het jezelf gemakkelijker te maken is het verstandig om de deurtjes te demonteren. Alle groeven en inkepingen kunnen gevuld worden met een houtvuller. Schuur het hele oppervlak en verf deze dan eerst met een speciale grondverf. Dit zorgt voor betere dekking.

Stap 5: Het houtwerk


​Heb je ramen met houten kozijnen in je keuken? Verf al het houtwerk als laatste. Begin in de ochtend, zodat als alles meezit je s ’avonds de ramen weer dicht kunt doen. Verf van boven naar beneden. Is het raamwerk klaar? Begin dan met de deur en als allerlaatste de plinten. Hierdoor is er minder risico dat er stof of vuil op je kwast terecht komt.

​Ben je nog niet helemaal overtuigd om deze stappen te ondernemen? Bij ons kun je compleet nieuwe keukendeurtjes aanschaffen. Deze worden met de hand op maat gemaakt en binnen no-time heeft u een splinternieuwe keuken!

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken