Zorg voor de juiste verlichting in de keuken, maak een lichtplan!

Zorg voor de juiste verlichting in de keuken, maak een lichtplan!

Het is erg belangrijk om de juiste verlichting te kiezen in de keuken. Dit bepaalt namelijk de uitstraling van jouw keuken. Verder is goede verlichting natuurlijk van belang tijdens het koken. Een lichtplan helpt om de verlichting van je keuken in orde te krijgen. Lees hieronder de vijf stappen voor een lichtplan. ​

Stap 1: Plattegrond

​Het is belangrijk om een goede plattegrond te hebben van jouw keuken. Plaats op deze plattegrond ook eventuele meubels zoals een keukentafel. Op welke plekken wordt er gegeten, groente gesneden of de krant gelezen? Accentueer deze plekken op de plattegrond.

Stap 2: Basisverlichting

​Alles begint met de basis. Dit is het licht wat je als eerste aandoet als je de keuken binnenstapt. De gehele ruimte wordt verlicht door middel van de basisverlichting. Het is van belang om voor de basis verlichting uit te zoeken dat lang meegaat, zoals LED verlichting.

Stap 3: Werkverlichting

​Tijdens het koken is het de bedoeling dat alles goed zichtbaar is. Dit kan door LED spots met minimaal 5 watt te plaatsen onder de keukenkastjes. Dit voorkomt ook vermoeiende ogen en schaduwvorming op het werkblad.

Stap 4: Sfeerverlichting

​Zoals de naam al zegt zorgt dit soort verlichting voor sfeer in de keuken. In principe kan men genoeg zien met de basis- en werkverlichting. Sfeerverlichting zorgt ervoor dat je je thuis voelt in je keuken. Voorbeelden zijn gerichte keukenspots, LED-strips, een dimmer op LED-spots of extra hanglampen.

Stap 5: Decoratie

Om de juiste soorten verlichting uit te kiezen is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je keuken. Is er gekozen voor een landelijke keuken? Maak de keuze uit lichten die bij deze kleuren en materialen passen. Kies bijvoorbeeld voor een grey wash hanglamp. Inspiratie nodig? Ik help je graag om de goede keuze te maken!

Over Bob

Keukenrenovatie is goedkoper dan je denkt. Door nieuwe deurtjes te plaatsen creeër je al een geheel andere look.

Onze merken