Gevulde Paprika's met Gehakt en Rijst
30-5-2024

Ingrediënten:
- 4 grote paprika’s (rood, geel of oranje)
- 300 g rundergehakt
- 1 kop gekookte rijst
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 100 g geraspte kaas (cheddar of mozzarella)
- Een handvol verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
-
Voorverwarmen van de oven:
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
-
Voorbereiden van de paprika's:
- Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Zet de paprika’s rechtop in een ovenschaal.
-
Bereiden van de vulling:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuut mee.
- Voeg het gehakt toe aan de pan en bak tot het rul en bruin is. Zorg ervoor dat het goed uit elkaar valt.
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe. Laat het geheel een paar minuten pruttelen tot de saus iets is ingedikt.
- Roer de gekookte rijst door het gehaktmengsel en meng alles goed.
-
Paprika's vullen:
- Vul de paprika’s met het gehakt- en rijstmengsel en druk het licht aan met een lepel.
- Bestrooi de gevulde paprika’s met geraspte kaas.
-
Bakken in de oven:
- Plaats de ovenschaal met de gevulde paprika’s in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25-30 minuten, of tot de paprika’s zacht zijn en de kaas gesmolten en goudbruin is.
-
Serveren:
- Haal de gevulde paprika’s uit de oven en garneer met fijngehakte verse peterselie.
- Serveer de gevulde paprika’s warm, eventueel met een frisse salade of wat extra rijst.
Eet smakelijk!