Home Nieuws - Detail Gevulde Paprika's met Gehakt en Rijst

Gevulde Paprika's met Gehakt en Rijst

30-5-2024

Ingrediënten:

  • 4 grote paprika’s (rood, geel of oranje)
  • 300 g rundergehakt
  • 1 kop gekookte rijst
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 g geraspte kaas (cheddar of mozzarella)
  • Een handvol verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

  1. Voorverwarmen van de oven:

    • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  2. Voorbereiden van de paprika's:

    • Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Zet de paprika’s rechtop in een ovenschaal.
  3. Bereiden van de vulling:

    • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.
    • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuut mee.
    • Voeg het gehakt toe aan de pan en bak tot het rul en bruin is. Zorg ervoor dat het goed uit elkaar valt.
    • Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe. Laat het geheel een paar minuten pruttelen tot de saus iets is ingedikt.
    • Roer de gekookte rijst door het gehaktmengsel en meng alles goed.
  4. Paprika's vullen:

    • Vul de paprika’s met het gehakt- en rijstmengsel en druk het licht aan met een lepel.
    • Bestrooi de gevulde paprika’s met geraspte kaas.
  5. Bakken in de oven:

    • Plaats de ovenschaal met de gevulde paprika’s in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25-30 minuten, of tot de paprika’s zacht zijn en de kaas gesmolten en goudbruin is.
  6. Serveren:

    • Haal de gevulde paprika’s uit de oven en garneer met fijngehakte verse peterselie.
    • Serveer de gevulde paprika’s warm, eventueel met een frisse salade of wat extra rijst.

Eet smakelijk!