Home Nieuws - Detail Pompoensoep met geroosterde kastanjes.

Pompoensoep met geroosterde kastanjes.

12-9-2024


Deze keer hebben we een heerlijk recept voor pompoensoep voor je klaarstaan. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote pompoen (geschild en in blokjes)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk of room
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 g geroosterde kastanjes (in stukjes)
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

  2. Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze kort mee. Strooi de komijn en kaneel erover en roer alles goed door.

  3. Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen gaar is.

  4. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg daarna de kokosmelk of room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Rooster intussen de kastanjes kort in een droge koekenpan en breek ze in stukjes.

  6. Serveer de soep in kommen en garneer met de geroosterde kastanjes en verse peterselie.

 

Deze romige pompoensoep is perfect voor een knusse herfstdag!