Pompoensoep met geroosterde kastanjes.
12-9-2024

Deze keer hebben we een heerlijk recept voor pompoensoep voor je klaarstaan. Eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 1 middelgrote pompoen (geschild en in blokjes)
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 500 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk of room
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kaneel
- 200 g geroosterde kastanjes (in stukjes)
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze kort mee. Strooi de komijn en kaneel erover en roer alles goed door.
- Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg daarna de kokosmelk of room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster intussen de kastanjes kort in een droge koekenpan en breek ze in stukjes.
- Serveer de soep in kommen en garneer met de geroosterde kastanjes en verse peterselie.
Deze romige pompoensoep is perfect voor een knusse herfstdag!