Zomer uit je keuken. Al het lekkers komt uit je eigen keuken!
26-6-2024
.jpg)
Bob heeft speciaal voor jou een aantal heerlijke recepten uit je eigen keuken samengesteld. Hiermee kom je de zomer wel door! Eet en drink smakelijk.
BBQ Garnalen
Ingrediënten:
- 500g grote garnalen, gepeld en ontdarmd
3 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
Sap van 1 citroen
2 el fijngehakte peterselie
Zout en peper naar smaak
Spiesjes
Instructies:
- Meng de olijfolie, knoflook, rode peper, citroensap, peterselie, zout en peper in een kom.
- Voeg de garnalen toe en marineer minstens 30 minuten.
- Rijg de garnalen aan de spiesjes.
- Grill de garnalen op een hete BBQ tot ze roze en gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
BBQ Gemarineerde Kipsatés
Ingrediënten:
- 500g kipfilet, in blokjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 el sojasaus
2 el ketjap manis
1 el honing
1 el zonnebloemolie
1 tl gemalen koriander
Satéprikkers
Instructies:
- Meng de knoflook, sojasaus, ketjap manis, honing, zonnebloemolie en gemalen koriander in een kom.
- Voeg de kipblokjes toe en marineer minstens 2 uur, bij voorkeur een nacht.
- Rijg de gemarineerde kip aan de satéprikkers.
- Grill de kipsatés op een hete BBQ tot ze gaar en lichtbruin zijn.
Zomer salade
Ingrediënten:
- 200g gemengde sla (bijvoorbeeld rucola, veldsla, en spinazie)
1 komkommer, in dunne plakjes
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
200g cherrytomaten, gehalveerd
1 rode ui, in dunne ringen
150g feta, verkruimeld
1 avocado, in blokjes
2 el zonnebloempitten, geroosterd
Dressing:
- 3 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl dijonmosterd
1 tl honing
Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Meng de gemengde sla, komkommer, rode paprika, gele paprika, cherrytomaten, rode ui, feta, en avocado in een grote kom.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen en voeg toe aan de salade.
- Klop de olijfolie, witte wijnazijn, dijonmosterd, honing, zout en peper samen in een klein kommetje om de dressing te maken.
- Giet de dressing over de salade en hussel alles goed door elkaar.
- Serveer direct en geniet van je zomerse salade!
Zomer cocktail Mojito
- 10 verse muntblaadjes
1 limoen, in partjes
2 el rietsuiker
60 ml witte rum
120 ml sodawater
IJsblokjes uit je mooie vriezer
Takje munt en schijfje limoen voor garnering
Instructies:
- Doe de muntblaadjes en limoenpartjes in een stevig glas. Gebruik een muddler (of de achterkant van een houten lepel) om de munt en limoen voorzichtig te kneuzen zodat de sappen vrijkomen.
- Voeg de rietsuiker toe en muddle nogmaals, zodat de suiker goed mengt met de munt en limoensap.
- Vul het glas tot de rand met ijsblokjes.
- Giet de rum over het ijs en vul het glas verder aan met sodawater. Roer voorzichtig om alles goed te mengen.
- Garneer met een takje munt en een schijfje limoen.
- Serveer direct en geniet van deze verfrissende zomerse mojito!
We wensen iedereen alvast een hele fijne zomer!
Wij zijn gesloten i.v.m. vakantie van 5 t/m 26 augustus.