Home Nieuws - Detail Zomerse gerechten

Zomerse gerechten

17-6-2025

Zin in lichte, frisse en smaakvolle maaltijden die perfect passen bij zonnige dagen? Wij hebben een selectie van heerlijke zomerse recepten voor je klaarstaan.

Van frisse salades tot tropische smoothie bowls en makkelijke wraps voor op het terras, deze gerechten maken van elke dag een mini-vakantie! Eet smakelijk!


🥗 1. Frisse Watermeloensalade met Feta en Munt

Ingrediënten:

  • ½ watermeloen, in blokjes

  • 150 g feta, verkruimeld

  • Handje verse muntblaadjes

  • Sap van ½ limoen

  • Olijfolie, peper naar smaak

Bereiding:

  1. Meng de watermeloen, feta en munt in een grote schaal.

  2. Besprenkel met limoensap en een scheutje olijfolie.

  3. Breng op smaak met peper. Serveer direct.

 


🥪 2. Wraps met Gegrilde Kip, Avocado en Komkommer

Ingrediënten (voor 2 wraps):

  • 2 wraps

  • 1 kipfilet

  • ½ avocado, in plakjes

  • ¼ komkommer, in linten geschaafd

  • Handje rucola

  • Yoghurt-knoflooksaus of hummus

Bereiding:

  1. Grill de kipfilet met wat kruiden naar smaak, snijd in reepjes.

  2. Besmeer de wrap met saus of hummus.

  3. Beleg met kip, avocado, komkommer en rucola.

  4. Oprollen en eventueel halveren.


🍝 3. Koude Pasta Pesto Salade

Ingrediënten:

  • 200 g pasta (bijv. fusilli), gekookt en afgekoeld

  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd

  • 50 g rucola

  • 3 el groene pesto

  • 1 bol mozzarella, in stukjes

  • Eventueel pijnboompitten, geroosterd

Bereiding:

  1. Meng de pasta met pesto.

  2. Voeg de tomaten, mozzarella en rucola toe.

  3. Garneer met pijnboompitten. Koud serveren.


🍧 4. Tropische Smoothie Bowl

Ingrediënten:

  • 1 bevroren banaan

  • 1/2 mango

  • 100 ml kokosmelk of yoghurt

  • Toppings: granola, kokosvlokken, vers fruit

Bereiding:

  1. Mix de banaan, mango en kokosmelk tot een romige massa.

  2. Giet in een kom en garneer met toppings.


🍢 5. Vegetarische BBQ Spiesjes

Ingrediënten:

  • Paprika, courgette, rode ui, champignons

  • Haloumi of tofu

  • Olijfolie, citroensap, knoflook, oregano

Bereiding:

  1. Snijd groenten en haloumi/tofu in stukken.

  2. Marineer in een mengsel van olijfolie, citroensap, knoflook en oregano.

  3. Rijg aan spiesjes en grill 5-10 minuten.


🐟 1. Zalm uit de oven met citroen en dille

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 zalmfilets

  • 1 citroen (in plakjes)

  • Verse dille

  • 2 el olijfolie

  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Leg de zalm in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout en peper.

  3. Leg citroenplakjes en verse dille bovenop.

  4. Bak 15–20 minuten in de oven, tot de zalm net gaar is.

Lekker met: krieltjes en een groene salade.

 


🐠 2. Mediterrane ovenschotel met kabeljauw

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 kabeljauwfilets

  • 1 courgette (in plakjes)

  • 1 rode paprika (in reepjes)

  • 1 rode ui (in ringen)

  • 10 kerstomaatjes (gehalveerd)

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl oregano, zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Verdeel de groenten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruiden.

  3. Leg de kabeljauw erop, kruid met peper en zout.

  4. Bak 20–25 minuten tot de vis gaar is en de groenten zacht zijn.

Lekker met: couscous of stokbrood.

 


🦐 3. Ovenpakketjes met garnalen en groenten

Ingrediënten (voor 2 pakketjes):

  • 200 g grote garnalen (schoongemaakt)

  • 1 wortel (in dunne reepjes)

  • ½ courgette (in linten)

  • 1 teen knoflook (gesnipperd)

  • Sap van ½ limoen

  • Chilivlokken (optioneel)

  • Aluminiumfolie of bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180°C.

  2. Meng garnalen met limoensap, knoflook en eventueel chilivlokken.

  3. Leg groenten en garnalen op een stuk folie of bakpapier.

  4. Vouw goed dicht tot pakketjes en bak 15 minuten in de oven.

Lekker met: rijst of noedels.


Wij wensen iedereen een hele fijne zomer toe, eet smakelijk!